Projecten

Circulaire proposities in de Overijsselse Maakindustrie

Wat is de impact van het circulair realiseren van een aantal veelvoorkomende producten uit de Overijsselse maakindustrie? Met dit vraagstuk als uitgangspunt zijn we, in opdracht van de provincie Overijssel, aan de slag gegaan met de verkenning van de circulaire kansen van de volgende producten: Zoutstrooier, Uninterruptible power supply (UPS) systemen, Industrial Food processors, CNC-systemen en High-tech radar systemen. Deze inzichten zijn benut in de Regionale Transitieagenda (RTA) Maakindustrie van de provincie Overijssel en uitgewerkt in factsheets.

De ontwikkelde factsheets geven inzicht in de factoren die van invloed zijn op de maakindustrie en illustreren tevens wat de kansen zijn voor de Overijsselse circulaire maakindustrie. We zijn trots dat onze factsheets en bijbehorende database nu openbaar beschikbaar zijn zodat iedereen zelf inzicht heeft en kan experimenteren met de mogelijkheden die de circulaire economie biedt.

Openbare database en factsheets
Dr2 New Economy gelooft in de kracht van het delen om innovatie te bereiken; daarom zijn de factsheets en databases beschikbaar voor iedereen die meer inzichten wil in de kansen voor de maakindustrie.